miercuri, 10 iunie 2015

Dieta ideala


Acum că a venit vara putem să ne apucăm de mișcare și de o nouă dieta. Întrebarea este "Ce dietă ?". Se pare că tot timpul avem nevoie de o născocire în materie de alimentație pentru a ne motiva să slăbim sau să devenim mai sănătoși. Însă căutăm prea departe soluția.

Răspunsul a fost lângă noi tot timpul. De când am început să ne dezvoltăm ca specie, hrana a provenit din pământ. Fructe, frunze, rădăcinoase, cereale, leguminoase ( fasole, linte, etc.), nuci și semințe. Doar o parte infimă a hranei conținea alimente de origine animală. Deoarece erau greu de obținut.

Vânătoarea și pescuitul erau activități care necesitau  noroc. În prezent, cu ajutorul tehnologiei și a cunoștințelor dobândite putem măcelări sute și mii de animale pe minut. Astfel am ajuns să mâncăm prea mult din ce e dăunător pentru noi. Singurul lucru care s-a schimbat în ultimele 2 secole este raportul plante/animale din farfurie și asta în "favoarea" necuvântătoarelor. Acest lucru a adus din păcate boli și o lume mai nemulțumită.

Să presupunem ca ați încercat să mâncați mai multe fructe/legume dar fără să renunțați definitiv la carne. Poate că v-ați simțit mai bine. Oare este suficient ? Pentru unii da, dar alții mai ambițioși vor ceva mai mult. Culmea sănătății. Pasul următor este logic sau așa ar trebui să îl considerăm. Renunțarea complet la carne, ouă, lactate.

Să îl numim experiment. Ce se poate întâmpla rău ? Absolut nimic, ba din contră, s-ar putea să avem un moment "Evrika !" și să ne întrebăm în sinea noastră: "Cum de am putut trăi mâncând ceea ce am mâncat până acum ? "

Să lăsăm la o parte compasiunea față de animale și să luăm în calcul compasiunea față de noi înșine. Avem dreptul să ne hrănim cu alimente de calitate. Calitate înseamnă și efectul alimentelor în organismul nostru. Studiile au dovedit că prin adoptarea unei diete vegane are loc regresia unor afecțiuni care pană recent erau combătute prin sertare întregi de medicamente.

De ce ezităm unii dintre noi ? Merită sacrificată șansa la o viață mai bună pentru niște plăceri care, la o adică, sunt barbare ? Un animal omorât cu scopul de a ne bucura de o bucată de carne.
Ca să urmăm acea bucată de carne cu un desert cu aroma de fructe pentru că până la urmă asta ne satisface deplin.

Reveniți-vă din inerție!
Faceți o schimbare !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu