duminică, 7 iunie 2015

Avantajele dietei vegane


Dacă aveți nevoie de câteva incurajări ați nimerit bine. Să parcurgem repede câteva motive pentru a face saltul către o lume mai buna.

1. O minte sănătoasă prosperă într-un trup sănătos. Iar asta se obține cel mai ușor prin renunțarea la alimente de origine animala. Odată eliminate lactatele, carnea și ouăle veți respira mai bine, efortul de lunga durata va fi mai ușor, recuperarea post-antrenament mai rapida. Mențineți nivelul grăsimilor scăzut și veți avea digestia mai ușoara, mintea mai limpede și cel mai probabil nu veți mai apela la cafea.

2.  Scăpați de bătaia de cap a termenelor de valabilitate. Și fructele și legumele proaspete se alterează, dar nu se compara cu pericolul reprezentant de carne și lactate expirate. Păstrate necorespunzător, acestea dezvoltă multiple culturi de bacterii periculoase care, ingerate accidental (acasă sau la restaurante), duc la "plăcuta" toxiinfecție alimentară, stări de vărsături, dureri cumplite de stomac, diaree, etc. Țineți minte: carnea este un produs în stare de putrefacție din momentul în care porcul sau puiul a fost sacrificat. Nu trebuie consumat în general nici proaspăt, darămite la o săptămâna după.

3. Economisim. Dacă ne propunem acest lucru. O dietă vegană poate implica cheltuieli mai mari sau mai mici. Asta depinde de pretențiile noastre, buget, sau pur și simplu de ce se află pe raft. Putem scăpa cu 10 lei pe zi, sau putem investi peste 30-50 lei pe zi. Ideea este că inclusiv la nivelul cel mai de jos nu avem dezavantaje la capitolul nutriție fata de coșul de cumpărături tradițional.

4. Mirosul. Revenind la subiectul putrefacției, proteinele de origine animala au un conținut mult mai mare de sulf ("smells fishy"). Pe lângă acest fapt avem și tendința să încurajăm consumul mai mare de proteine (aviz amatorilor de fitness/culturism) și astfel supra-solicităm rinichii. Mai pe românește, nivelul de amoniac trebuie ținut sub control și asta înseamnă redirecționarea surplusului către excreție. Urină și transpirație. De aceea e asa plăcut să stai vara în autobuzul aglomerat. De aceea s-au inventat deodorantele și parfumurile. Problema cu deodorantele este ca intervin în procesul natural de excreție al glandelor sudoripare axiale. Majoritatea conțin aluminiu. Propun sa ne spălăm mai des, să mâncăm mai puțină carne (deloc) și eventual folosim un parfum pentru efect fatal.

5. Învățați să apreciați mai mult fructele. Incluzând mai multe fructe în alimentația voastră veți deprinde mirosul unui fruct în stadiul optim de coacere, astfel făcând achiziții corecte. De asemenea puteți vedea adevărata putere a unei cure cu un anumit fruct, pentru reabilitarea și optimizarea digestiei.

6. Nu este o dietă ca celelalte. O numim dietă, deși după câțiva ani petrecuți în acest mod nu se mai poate compara cu altfel de diete. Nu are faza de inducere, menținere sau alte terminologii asemănătoare. Nu limitează caloriile, numărul de mese pe zi, și cel mai important lucru, nu limitează carbohidrații. Aceștia sunt esențiali deoarece sunt cheia succesului în orice. Din cauza lor celelalte regimuri dau greș.

Cel mai important avantaj: pofta de dulce mereu satisfăcută. De acum încolo totul devine mai ușor.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu